هشتگ های داغ :‌

فیلتر بازی Pokemon Go در ایران


شورای عالی فضای مجازی که بر فعالیت‌های آنلاین کشور نظارت می‌کند این بازی را به دلیل یک سری چالش‌های امنیتی ممنوع اعلام کرد. این اولین باری است که مجوز ممنوعیت یک بازی در کشور صادر می‌شود.
بازی Pokemon GO که این روزها سروصدای زیادی به پا کرده بود و تقریباً تمامی رکوردهای فروش را به خود اختصاص داده بود اکنون توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در ایران فیلتر شد، بله پوکمون گو فیلتر شد. پیشتر خبرهای زیادی مبنی بر اظهارنظر مقامات روس مبنی بر جاسوسی بودن این بازی به گوش می‌رسید و اما اکنون به نظر می‌رسد مقامات کشورمان نیز با آن‌ها هم‌صدا شده‌اند و حتی یک‌قدم جلوتر رفته‌اند و نهایتاً بازی پوکمون گو فیلتر شد. این اتفاق در حالی می‌افتد که چندی پیش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای این بازی را مجاز دانسته بود و جواد امیری، معاون نظارت و ارزشیابی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای پیشتر دراین‌باره گفته بود که:

“بازی پوکمون گو فاقد محتوایی است که سبب ممنوعیت آن شود و این بازی با محتوای موجود، ازنظر خط قرمزها و الگوهای مشخص‌شده، مجاز است اما این بازی یک فرا سرگرمی است و استعلام از سایر نهادهای مرتبط از جمله نهادهای امنیتی، لازمه صدور مجوز نهایی برای این بازی است. صدور مجوز انتشار بازی در داخل کشور بر اساس درخواست ناشر داخلی و معیارهای نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای (ESRA) و رعایت قوانین و مقررات مربوطه امکان‌پذیر است.”

اکنون به نظر می‌رسد که این اتفاق بدون هماهنگی با این نهاد انجام‌گرفته است. عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه و معاون قضایی دادستان کل کشور اظهار داشته است که این تصمیم بدون حتی یک رأی مخالف تصویب‌شده است و تقریباً همه‌ی نهادهای امنیتی از آن استقبال کرده‌اند.

چون این بازی ترکیبی از بازی در فضای مجازی و فیزیکی است و علاوه بر اینکه از جهات مختلف دارای ایراد و اشکال است، از بعد امنیتی نیز می‌تواند مشکلات زیادی را برای کشور و مردم ایجاد کند.

آیا واقعاً می‌توان «پوکمون گو» را تهدید دانست؟

در لابه‌لای موج خبرهای مرتبط با تب فراگیر پوکمون گو در دنیا، برخی واکنش‌ها هم قابل‌توجه است؛ مانند مسئولان دیوار ندبه در سرزمین‌های اشغالی و یا مدیران موزه هولوکاست در واشنگتن که معترض این بازی شده و در محدوده این مناطق آن را ممنوع اعلام کرده‌اند.

در کنار این «ممنوعیت‌ها» دانشگاه الازهر هم به جمع معترضان پیوسته و این بازی را به «مستی» تشبیه کرده است! یکی از معاونین موسسه الازهر در مصر که علاقه‌ای به «پیکاچو» هیولای زرد کوچک پوکمون ندارد فتوایی درباره این بازی موبایلی صادر کرده و گفته است: این بازی آدم‌ها را شبیه انسان‌های مستی می‌کند که در خیابان‌ها راه می‌روند و به صفحه موبایلی خیره شده‌اند که آن‌ها را به سمت هیولاهای خیالی هدایت می‌کند. او می‌گوید که این بازی زندگی و کار مردم را مختل کرده است. در ماه مارس هم در عربستان سعودی هم فتوایی درباره منع بازی پوکمون داده شده بود چرا که عقیده داشتند ژاپنی‌ها این بازی را تولید کرده‌اند تا ذهن کودکان را منحرف کنند و این بازی را قماربازی نامیده بود.

فارغ از صحت و اعتبار این اعتراضات اما واقعیت‌هایی درباره بازی «پوکمون گو» وجود دارد که نمی‌توان در ارزیابی میزان نفوذ و سیطره این بازی بر کاربرانش آن‌ها را نادیده گرفت. در مسیر نصب بازی در تلفن همراه شما اجازه دسترسی به جی‌میل، دوربین و اطلاعات ثبت شده در جی‌پی‌اس تلفن همراه هوشمند خود را به شرکت سازنده بازی می‌دهید. این الزاماً به معنای تلاش طراحان بازی برای جاسوسی و نفوذ نیست اما این سطح از دسترسی قطعاً بی‌ارتباط با میزان امنیت اطلاعات فردی و خصوصی شما در بلندمدت نخواهد بود.

امتیاز ما

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

پویان معصومی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهادات شهرفافا

  • داغ‌ترین‌ها
برای خرید کامپیوتر گیمینگ به چه مواردی باید توجه کنیم؟

برای خرید سیستم گیمینگ باید به چه مواردی توجه کنیم؟

5 ماه پیش
راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی

راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی

1 سال پیش
بهترین لپ تاپ های ایسوس برای کارهای گرافیکی

بهترین لپ‌تاپ‌های ایسوس برای کارهای گرافیکی + معرفی 2 لپ تاپ

1 سال پیش
بهترین سی پی یو برای کارهای گرافیکی

راهنمای بهترین سی‌پی‌یو برای کارهای گرافیکی + معرفی 2 مدل

1 سال پیش